Nieuws is in vele vormen en maten te vinden, de één noemt het persberichten en de ander interviews of artikelen. Het kan informeren, inspireren, raken en vermaken. Het kan voor in de krant zijn of voor in een eenmalig blad, een tijdschrift of een folder. 

In welke vorm je het ook zoekt en waar je het ook wilt plaatsen, ik kan het voor jou schrijven. Ik zorg dat de kern van het verhaal duidelijk naar voren komt en dat het artikel prettig is om te lezen. 

Schrijven is schrappen

Deze uitdrukking heb je vast wel eens gehoord. Ook ik ben er van overtuigd dat het zo is en zeker bij artikelen. Hoe ik dat aanpak? Bij een interview stel ik heel veel vragen, of ik nou een artikel van 300, 500 of 1000 woorden ga schrijven. Ik zorg dat ik alles te weten kom. Op het moment dat ik een eerste versie heb geschreven kom ik vaak op het dubbele aantal woorden uit dan dat ik mag schrijven. Dus dan ga ik schrappen! Het resultaat is altijd dat de kern van het verhaal overblijft en dat wat er echt toe doet. Dit alles verpakt in een prettig te lezen en overzichtelijk artikel.

Wat heb je eraan?

Waarschijnlijk heb je een verhaal, iets om te delen, een nieuwtje of een kijkje achter de schermen. Een artikel is een perfect middel om dit verhaal de wereld in te brengen. Nu zou je dit zelf kunnen doen, maar als je het door een tekstschrijver laat schrijven dan heeft dit zeker meerwaarde.

Wat is dan die meerwaarde? Allereerst heeft iemand van buiten een hele andere kijk op jouw verhaal. Hij of zij bedenkt vragen en ziet dingen op een manier zoals jij het nog niet had bekeken. Daarnaast heeft een tekstschrijver de gave om de kern van het verhaal te ontdekken en dit zonder chaos op papier te zetten.