Hallo wereld… iedereen die ooit zelf een WordPress website heeft gemaakt zal dit zinnetje wel herkennen. Standaard wordt dit zinnetje getoond op jouw website, voordat je er zelf mee aan de slag gaat. Het is ook wel toepasselijk, want je hebt waarschijnlijk een website om iets aan anderen te laten zien. Hallo wereld, hier ben ik, hier is mijn hobby of hier is mijn bedrijf. Maar hoe introduceer je jezelf en je bedrijf nou eigenlijk in de wereld? 

Ook ik moest op zoek naar een manier om mijn onderneming “van Holland schrijft” aan de wereld bekend te maken. En daar sta je dan, joehoe hier ben ik! Hoort iemand mij? Ziet iemand mij? Het lijkt zo vanzelf te gaan als bedrijven hun plek op het podium innemen, maar niets is minder waar. In die grote wereld is mijn bedrijf opeens wel heel erg klein. Net als ieder ander moest ook ik op zoek naar een manier om zichtbaar te worden. “Hallo wereld” is dan opeens wel heel ambitieus. 

Eerst dus maar eens een stapje terug. Het is in mijn geval niet nodig om zichtbaar te zijn in heel de wereld. Ik schrijf in het Nederlands en dat wil ik graag zo houden. “Hallo Nederland” dan? Pff, nog steeds groot maar ik krijg weer een beetje lucht! In principe kan ik voor bedrijven in heel Nederland schrijven, zeker als alle werkzaamheden vanuit huis gedaan kunnen worden. Sommige bedrijven vinden persoonlijk contact echter ook prettig. Je kunt elkaar tegenwoordig heel makkelijk online ontmoeten maar voor het ‘echte’ contact zal ik het nog iets kleiner moeten maken. Dus… “Hallo Overijssel!” 

Met een website en social media ben je wel zichtbaar maar nog niet per se vindbaar. Hoe bereik je nou die personen en bedrijven die een tekstschrijver zoeken? Ook dit viel mij behoorlijk tegen. Niet dat ik verwachtte dat de klanten met groepen tegelijk voor mijn denkbeeldige deur zouden staan in de eerste maand. Maar 1 klant was toch leuk geweest…

Al zoekende ben ik hierin mijn weg gaan vinden. Ik heb mijn doelgroep herontdekt, langzaamaan kwamen andere specialisaties bij mij naar boven waar ik me op kan gaan richten en ook aan koude acquisitie heb ik mij gewaagd. Het gaat misschien niet snel maar ik kan nu wel zeggen dat ik waardevolle contacten aan het leggen ben, mijn netwerk groeit en er zijn potentiële klanten om de hoek komen kijken.

Mijn tip voor jou? Doe gerust een stapje terug, maak je wereld eerst wat kleiner en ga op ontdekking. Je wereld wordt vanzelf groter!

2 reacties op “Hello world

 • Erik

  Goed verhaal. De Corona-crisis helpt ook niet echt. Jij vindt vast je weg.

  Veel succes
  Erik

  Beantwoorden
  • Marielle

   Dankjewel Erik!

   Beantwoorden

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.